به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: ترامپ سال ۱۳۹۷ ضمن زیر پا گذاشتن تعهدات دولت آمریکا، از برجام خارج شد و بایدن هم با وجود انتقاد دموکراتها از کار ترامپ، حاضر به احیای تعهدات آمریکا نشد. هر دو دولت ترامپ و بایدن در یک ویژگی مشترک بودند؛ گرو نگه داشتن تعهدات نیم بندشان درباره تعلیقها و مطالبه امتیازات فرا برجامی برای انجام تعهدات برجامی!
چند سال پس از این دهن کجی آشکار دو دولت آمریکا به برجام، رسانههای غربگرا در ایران ماموریت دارند با راه انداختن ترامپ هراسی، بازار ارز را دچار شوک تورمی کنند و این در حالی است که همانها در جریان مذاکرات برجام، کلا تهدید ترامپ برای توافق هستهای را انکار میکردند.
سایت «عصر ایران» بدون اشاره به سوابق مذاکره با آمریکا و عبرتهای آن نوشت: به همان اندازه که ترامپ قدرت آسیب رسانی بیشتری به منافع ایران دارد مذاکره با او بیش از هر رئیسجمهور دیگری در آمریکا، راحتتر و برای ایران میتواند پرثمرتر باشد. بهترین راه برای دفع شر بزرگ احتمالی ترامپ علیه مردم ایران، آغاز مذاکرات غیررسمی – غیرعلنی با ترامپ و جو بایدن قبل از انتخابات آینده آمریکاست.
اگر بایدن دوباره پیروز شود، ریاستاش ادامه مییابد. اگر ترامپ موفق شود بعد از جدایی ۴ ساله به کاخ سفید باز میگردد تا مسیر نیمه کاره را ادامه دهد.
براساس واقعگرایی، با کنار گذاشتن احساسات و حساسیتها و برای حفاظت از منافع کشور و مردم ایران، طرف ایرانی تلاش کند هم اکنون و تا قبل از انتخابات آینده آمریکا، با دولت جو بایدن به توافق جامع درباره هستهای و غیرهستهای به ویژه رفع تحریمهای اساسی (مالی، بانکی، نفتی، حملونقل و...) دست یابد.
بهتر است این مذاکرات در قالب مذاکرات گذشته ایران و آمریکا در عمان یعنی به صورت غیررسمی - غیرعلنی انجام شود.
بایدن برای رقابت با ترامپ، به این توافق نیاز دارد در نتیجه احتمال انعطاف و امکان امتیازگیری از او بیشتر میشود. همزمان مسئولان ایرانی خود را برای دولت ترامپ هم آماده میکنند. اگر جو بایدن پیروز شد توافق با او به صورت طبیعی ادامه مییابد. اما اگر ترامپ به قدرت بازگشت و وی خواهان لغو توافقات قبلی، مذاکرات مستقیم و توافق جدید شد با او نیز مذاکرات جدید و توافق جدید دنبال میشود.
عصر ایران در ادامه تحلیل فانتزی خود بیاعتنا به واقعیتهای تاریخی برجام مینویسد: ویژگی توافق با ترامپ این خواهد بود که به صورت برد- برد، توافق بزرگتر از توافق با جو بایدن با تمرکز بر بخش اقتصادی و سرمایهگذاری، جلب سرمایهها و شرکتهای آمریکایی به بازار اقتصادی ایران دنبال شود و دو کشور از منافع اقتصادی توافق جدید بهره مند شوند.این توافق هم به کارنامه اقتصادی ترامپ و هم به کارنامه اقتصادی دولت ایران خواهد افزود. به همان اندازه که ترامپ قدرت آسیبرسانی بیشتری به منافع ایران دارد مذاکره با او بیش از هر رئیسجمهور دیگری در آمریکا، راحتتر و برای ایران میتواند پرثمرتر باشد. متاسفانه مسئولان ایرانی فرصت حضور ترامپ در قدرت در سالهای قبل را برای مذاکرات و امتیازگیری حداکثری از آمریکا از دست دادند(!)